Knasende sprø

 knekkebrød

Vår viktigste

ressurs

Knasende sprøtt

fra Finnøy

Energimat

Foto av Superknask
"Club sandwich" med Superknask

Produktserien "Superknask" produseres av Energimat AS. Bedriften holder til på vakre Finnøy i hjertet av Ryfylke i Rogaland og er stolte medlemmer av Ryfylkealliansen og matsatsingen Rymat.

Superknask knekkebrød - Elta og bakt på Finnøy, ble lansert med stor suksess på Tomatfestivalen på Finnøy august 2013. Året etter kom Superknask knekkebrød - Elta og bakt på Finnøy, med havsalt og Superknask frokostblanding - Blanda og rista på Finnøy.

Energimat ble i 2013 tildelt Gründerprisen i Finnøy av Finnøy Kommune og Finnøy Næringsforening. I 2014 ble Energimat tildelt prisen for beste matstand under Tomatfestivalen. Superknask knekkebrød – Elta og bakt på Finnøy, kom helt til finalen i Det norske Måltid 2014, i kategorien "Årets godbit". Vi er stolte over å ha kommet så langt med et produkt som kun har vært på markedet siden august 2013.

Bedriften har i dag 4 ansatte i produksjonen, pluss daglig leder/gründer. Det er full produksjon fra kl 7 om morgenen til kl 23 om kvelden, fordelt på 2 skift. 

Vi ønsker å bidra til en sunnere hverdag for alle, enten du er frisk og aktiv, har en helseutfordring eller har en matallergi/ intoleranse. Alle våre produkter er derfor et lite måltid i seg selv, der blodsukkerstabilisering, høyt næringsinnhold og god smak står i fokus.

For å imøtekomme den stadig økende kundegruppen med ulike matallergier og intoleranser, har vi utelatt de vanligste allergenene i våre produkter, og legger stor vekt på gode rutiner for trygg matproduksjon.
Det foregår ingen annen produksjon i våre lokaler og produktene inneholder dermed ingen spor av andre ingredienser enn de som er oppført på emballasjen. 

Stolthet, trygghet, omtanke og respekt er verdier som står sentralt i bedriften og legger føringer for alt vi gjør og produktene vi utvikler. Vi håper at du blir fornøyd og at produktene våre er til glede og hjelp for deg og dine nærmeste.

Gründeren bak Superknask

Foto av Mette Lund Larsen

Kosthold, helse og god mat har alltid vært mine interessefelt. Jeg har selv fått erfare hva kosten betyr for min egen og familiens helse. Da barna mine og jeg selv fikk påvist matintoleranse for snart 20 år siden, hjalp bakgrunnen min som sykepleier  lite. Jeg valgte derfor å utdanne meg til ernæringsterapeut, ved Institutt for optimal næring i Danmark, der matintoleranse var et sentralt tema.

Det var få produkter å få kjøpt som var tilpasset våre behov, så hverdagen vår ble preget av mye matlaging. Etter endt utdanning åpnet jeg Ernæringsklinikken i Stavanger. Der tok jeg i mot klienter som ønsket en «sunnere linje», hadde ulike helseutfordringer eller matallergier og matintoleranser.

Fellesnevneren for både klientene og egen familie var at alle ønsket næringsrike og smakfulle alternativer til brød. Jeg ønsket å tilby produkter som var tilpasset ulike behov, og utviklet produktene naturlig fri for de vanligste allergenene i tillegg til å ha fokus på høyt næringsinnhold og god smak.
Superknask knekkebrød – Elta og bakt på Finnøy, ble dermed vårt første produkt.

Utviklingen startet hjemme på kjøkkenet, og gjennom hardt arbeid og god hjelp har Energimat blitt en bedrift med 4 ansatte, samt meg som daglig leder.   På grunn av en kronisk sykdom, har jeg vært avhengig av hjelp for å realisere prosjektet, og er takknemlig og stolt over de dyktige folkene jeg har med meg både i ledelsen, i styret og ikke minst i produksjonen. Jeg må også rette en stor takk til familien min som tålmodig har smakt på alle variasjonene av de ulike produktene. Det er de som er de første og mest kritiske kvalitetskontrollørene.

Det har vært en utrolig spennende reise. Produktene har blitt veldig godt mottatt og Superknask selges nå i store deler av landet. Vi har selv hatt stor tro på konseptet, og at det har blitt så godt mottatt er en anerkjennelse som betyr mye, og som motiverer oss til videre satsing.

De beste ønsker om en god helse!

Mette Lund Larsen signatur malawi-bilde

Følg Superknask på:

5490b26678f295e928ed42e0_icon-instagram.svg
Filter design & kommunikasjon